The Mountain Eagle

The Muontain Eagle var den andra filmen som Hitchcock regisserade själv. Men precis som The Pleasure Garden så kom den inte upp på biograferna föränn efter Hitchcocks tredje film, The Lodger. The Mountain Eagle kallas allmänt för den "borttappade filmen" eftersom ingen har sett den edan det sena 20-talet. Än idag letar man förbrilt för att kunna hitta några som helst rörliga bilder, men så långt förgäves. Endast några stillbilder finns bevarade till eftervärlden.

 

Filmen handlar om Pettigrew som äger en affär i en lite bergsstad i Kentucky och blir kär i stadens lärarinna, Beatrice. Hans kärlek visar sig dessvärre inte vara besvarad och i sin ilska anklagar han Beatrice för att förtrycka hans son Edward som har en mental störning. Beatrice gifter sig istället med en annan man, Fear O´God Fulton och får ett barn med denne. Den svartsjuke Pettigrew gömmer sin son Edward och anklagar Fear O´God för att ha mördat hans son. Fear O´God och Beatrice flyr upp i bergen med sin son för att gömma sig undan Pettigrew och hans hantlangare.

 

Filmen som spelades in i Österike blev försenad på grund av snöovädret på inspelningsplatsen. Inspelningsteamet fick dock hjälp av den lokala brankåren som kom och skyfflade bort snömassorna så man kunde fortsätta med inspelningen.

Fakta

Drama

England

1926

Svart/vit

Stumfilm

 

Skådespelare:

Bernhard Goetzke .... Pettigrew
John F. Hamilton .... Edward Pettigrew
Malcolm Keen (I) .... Fear o' God
Nita Naldi .... Beatrice

 

Skriven av:

Max Ferner, Charles Lapworth (manus)

 

Cameo:

Ingen. Hitchcock hade ännu inte kommit på tanken att medverka i sina egna filmer.