Göteborgsoperan satsar på Hitchcock

Göteborgsoperan har den goda smaken att sätta upp två av Alfreds Hitchcocks mest kända verk under hösten. Först ut är Notorious som opera följt av Psycho med Bernard Herrmans klassiska musik ackompanjerad av en orkester.

 

Mellan den 19 september och 1 november sätter Göteborgsoperan upp Notorious som en opera. "Berättelsen i Hitchcocks film har klart operamässiga kvaliteter: under andra världskriget övertalar CIA-agenten Devlin amerikanskan Alicia, dotter till en känd nazist, att bli spion i Rio de Janeiro. De båda attraheras allt mer av varandra, men uppdraget tvingar Alicia att förföra en man från motståndarsidan. Förblindad av svartsjuka tvingas Devlin se Alicia ge sig till en annan man.", skriver Göteborgsoperan på sin hemsida.
Mer om operan samt biljettinformation hittar du HÄR.

Den 4 oktober blir ett historiskt datum för alla som älskar Psycho. Hitchcocks klassiska film kommer att visas i stora salongen ackompanjerad av en orkester. GöteborgsOperan förvandlas för en kväll till en biosalong, men med levande musik.
Mer info samt biljettinformation hittar du HÄR. 

Kommentera gärna: