The Masterpiece Collection

Det är dags att lägga slantarna på något verkligt stort! Den 30 oktober släpps nämlingen Alfred Hitchcock - The Masterpiece Collection - på Blu-ray.

Släppet är en jubileumsbox som kommer i samband med Universal Studios 100 årsjubileum. Boxen innehåller hela 15 av Hitchcocks filmer (samt mängder av bonusmaterial) som han spelade in i Universal Studios. 13 av de 15 filmerna har aldrig släppts på Blu-ray tidigare. Vem kan motstå det? Samtliga av filmerna är restaurerade både ljud- och bildmässigt och ska hålla en mycket hög kvalitet. Bildupplösningen är hela 1080p och samltliga filmer har DTS-HD Master Audio.

Det kommer också en lyxigare version - Limited Edition -  där det till varje film följer med ett häfte på 50 sidor som innehåller fakta om filmen, storyboard och mycket annat. Releasedatum till den boxen är ännu inte satt. De 15 filmer man valt att plocka ut är:

Sabotör

I skuggan av ett tvivel

Repet 

Fönstret åt gården

Ugglor i mossen

Mannen som visste för mycket (1956)

Studie i brott

I sista minuten

Psycho

Fåglarna

Marnie

En läcka i ridån

Topaz

Frenzy och

Arvet

Den enklare boxen finns att köpa på Amazon.co.uk redan nu, med svenska texning. Den lyxigare boxen får vi nog vackert vänta på ett tag till.

Kommentera gärna: